نکات سفر به ارمنستان
برای دریافت ویزای سفر به ارمنستان میتوان با مراجعه به وبسایت وزارت امورخارجه این کشور و انتخاب کشور ایران در بخش صدور ویزا اقدام نمود. در این بخش دو گزینه بر حسب مدت زمان درخواستی برای اقامت وجود دارد که هزینههای جداگانهای برای هرکدام باید واریز نمود.
به طور مثال ویزای سه هفتهای حدود ۱۰ دلار هزینه داشته و برای ۹۰ روز معتبر است بطوریکه میتوان مدت زمان اقامت را تا ۶۰ روز دیگر هم (جمعا ۹۰ روز) تمدید نمود.
***در صورتی که از ایران بصورت زمینی (از مرز نوردوز) قصد ورود به ارمنستان را دارید توجه داشته باشید که عوارض خروج از کشور صرفا باید به شماره حساب اختصاصی مربوط به منطقه آزاد ارس واریز شود. شما میتوانید این مبلغ، معادل ۲۵ هزار تومان، را در بانک ملی واقع در مرز نوردوز که بصورت ۲۴ ساعته فعالیت میکند واریز کنید.
البته با توجه به صدور ویزای این کشور در فرودگاه ایروان و مرز زمینی نوردوز (Nordooz) براحتی میتوان در مرز درخواست ویزا داد که در هزینهها نیز صرفهجویی میشود چراکه مبلغ درخواستی را میتوان به واحد پول این کشور پرداخت نمود.
۲۱ سپتامبر روز ملی جمهوری ارمنستان است. در چنین روزی به سال ۱۹۹۱ این کشور توانست استقلال خود از شوروی سابق را بدست اورد.
آدرسهای مرتبط با سفارت ارمنستان
آدرس سفارت ارمنستان در تهران: خيابان جمهوری اسلامی، خيابان رازی، خيابان استاد شهريار، پلاک ۱
تلفن: ۶۶۷۰۴۸۳۳
فاكس: ۶۶۷۰۰۶۵۷
وبسایت وزارت امورخارجه ارمنستان: mfa.am/en
وبسایت سفارت ایران در ایروان: yerevan.mfa.gov.ir
نکات عمومی و کلی در مورد پاسپورت
برای ورود به هر کشوری، گذرنامه شما باید بیشتر از شش ماه اعتبار داشتهباشد. هنگام خروج از ایران و بعد از گذر از قسمت گذرنامه، حتما نسبت به ممهور شدن گذرنامهتان به مهر خروج اطمینان حاصلکنید. با این حال به شما پیشنهاد میکنیم که نکات سفر به ارمنستان را مطالعه کنید.
همچنین بعد از ورود به کشور مقصد نسبت به ممهور شدن گذرنامه به مهر ورود مطمئن شوید. به علت اینکه حتی اگر اشتباه و کمکاری از جانب مامور ورود و خروج باشد، مسئول نهایی شما هستید و با اتهاماتی چون ورود غیرقانونی مواجهخواهید شد.
آداب و رسوم مردم ارمنستان
سبک زندگی و فرهنگ عمومی مردم ارمنی بسیار شبیه اروپائیان است با اینحال دانستن برخی نکات اساسی میتواند سفر شما را دلپذیرتر کند:
- مسئله منطقه قره باغ بین مردم این کشور حساسیت بالایی دارد. این منطقه که در حال حاضر جمعیتی اکثراً ارمنی دارد، به صورت خودمختاری اداره شده و از نظر سازمان ملل متحد و تقریبا همه کشورهای دنیا جزئی از خاک آذربایجان محسوب میشود ولی مردم ارمنستان آن را جزئی از خاک خود میدانند. بنابراین سعی کنید از صحبت در مورد کشور آذربایجان و این منطقه خودداری کنید.
- همینطور مسئله قتل عام ارمنی ها توسط عثمانیان نیز بسیار حساسیت برانگیز است. روابط این کشور با ترکیه بر سر همین مسئله بسیار بد است.
- هنگام دیدار از داخل کلیساها، رعایت پوشش مناسب – مردان و زنان – الزامی است. به سر کردن روسری نیز رفتار خوبی است اگرچه اجباری نیست.
- مردم این کشور هنوز به روسیه علاقه مند هستند و روسی زبان دوم مردم این کشور محسوب میشود. به هر حال این کشور در سال ۱۹۱۶ بوسیله قوای روس آزاد شده است.
- در اتوبوسها و مکانهای عمومی بسیار مرسوم است که مردم جای خود را به افراد مسن و نیز زنان می دهند یا هنگام ورود به اماکن ابتدا از خانمها میخواهند که وارد شوند. از این نظر فرهنگی شبیه ایرانیان دارند.
- از بلند صحبتکردن در کلیسا به شدت بپرهیزید.
- از عکس گرفتن و یا هر گونه عملی که بیاحترامی به نمادهای مذهبی به نظر برسد، خودداری نمایید.
- قوانین راهنمایی و رانندگی در ارمنستان برای خودروها و عابرین به دقت اجرا میشود. از راه رفتن در خیابان بپرهیزید و طبیعتا در پیادهرو راه بروید. در هنگام قرمز بودن چراغ، از خیابان عبور نکنید.
- خوشبختانه تعداد بسیار اندکی از ارمنیها در ایروان کمی فارسی بلدند و میتوانند کمی در دادن اطلاعات به شما کمک کنند اما در بقیه نقاط این کشور هیچ راهی به جز تکلم به روسی یا ارمنی ندارید.
امنیت در ارمنستان
شهرهای ارمنستان مخصوصا ایروان امنیت خوبی دارند منتها رعایت احتیاط مخصوصا هنگام تاریکی لازم است. جیب بری و کیف زنی مانند همه جای دنیا ممکن است اتفاق بیفتد مخصوصا کنار باجههای ATM بانکها، پس مراقب این مکان ها باشید.
یک مورد آزاردهنده در کنار فرودگاه ایروان اتفاق میفتد بدین ترتیب که برخی رانندگان خودروهای شخصی یا تاکسی متفرقه با معرفی خود به عنوان راننده تاکسیهای فرودگاه، مبلغی حدود دو الی سه برابر بیشتر از شما دریافت میکنند. به اینگونه افراد هرگز اطمینان نکنید حتی اگر کیف شما را داخل ماشین گذاشتند، کیف را بردارید و به سراغ تاکسیهای فرودگاه بروید.
سلامت در ارمنستان
ارمنیها مردم مهماننوازی هستند و ممکن است آنقدر غذا جلوی شما بگذارند که چندساعتی مشغول خوردن شوید. بهتر است حد خوردن را رعایت کنید وگرنه دچار دل درد و بیماریهای پرخوری میشوید. غذاها و آب این کشور سلامت و کیفیت بسیار خوبی دارند و از این نظر مشکلی نخواهید داشت.
توجه: سیگار کشیدن در اغلب مکان عمومی ممنوع است و بهتر است در انتخاب کافه یا رستوران دقت کنید که اجازه سیگار کشیدن دارید یا نه.
توصیههای عمومی سفر
ما در هنگام مسافرت به کشورهای دیگر، سفیر فرهنگی ایران هستیم. از توهین به پرچم و نمادهای ملی کشور مقصد به شدت خودداری فرمایید.
رعایت اصول زندگی اجتماعی که در همه جا مورد احترام است: مثلا از اشاره به افراد و لمس دیگران بدون اجازه خودداری نمایید، به غریبهها لبخند نزنید و … . همینطور از بلند حرف زدن بپرهیزید.
از صحبت در مورد مسائل سیاسی هر کشور بپرهیزید.
سعی کنید نقشهی هر منطقه را قبل از ورود و یا در بدو ورود تهیه کنید.
بردن تعدادی کنسرو نیز پیشنهاد میشود تا در مواقعی که دسترسی به رستوران ندارید استفاده نمایید. نکات ایمنی لازم برای استفاده از کنسروها، بخصوص کنسرو ماهی برای جوشاندن به مدت حداقل بیست دقیقه را حتما اجرا کنید تا خدای نکرده مشکلی در سفر شما پیش نیاید.
در مورد بقایای آثار تاریخی مراقب باشید. معمولا دست زدن به این آثار ممنوع است.
قبل از ورود به هر کشوری در مورد ممنوعیات ورود دارو به آن کشور تحقیق کنید تا مشکلی ایجاد نشود. در بعضی کشورها وارد کردن یک برگ استامینوفن هم غیرقانونی است.
تا حد امکان، از اعتماد به دیگران خودداری نمایید.
حتی الامکان سعی کنید به اصطلاح “توی چشم نباشید”. کوله پشتی، دوربین دور گردن و عینک دودی و صندل مشخصههای بارز یک توریست است که برای شما چیزی جز خطر سرقت و گرانفروشی به همراه نخواهد داشت.
از هرگونه دعوا دوری کنید.
تفریح و سرگرمی در ارمنستان
خرید در ارمنستان
واحد پول ارمنستان، درام نام دارد که از واژه فارسی درم گرفته شده است و امروزه به معنی پول هم بکار میرود. علاوه بر پول رسمی این کشور، می توانید از دلار، یورو و همینطور روبل نیز استفاده کنید.
***در صورتی که از مرز زمینی نوردوز قصد ورود به ارمنستان را دارید، توصیه ما برای تبدیل ارز و خرید درام استفاده از صرافیهای واقع در مرز است که بصورت ۲۴ ساعته فعالیت میکنند و نرخهای بهتری برای تبدیل ریال به درام ارائه مینمایند.البته توصیه می شود به میزان نیاز خود تا ایروان درام تهیه کنید زیرا همیشه در ایروان قیمت های بهتری برای تبدیل دلار خواهید یافت.
سوغاتی های این کشور محدود به فرش، صنایع دستی و یادگاریهای دوره شوروی میشود.
غذا و رستوران در ارمنستان
آشپزی ارمنی نزدیک به سبک آشپزی ایرانی و ترکی است بطوریکه غذاهای مشترک بسیاری در این سه کشور میتوان یافت. استفاده از شیر و فرآوردههای لبنی مانند ماست و دوغ مخصوص ارمنی را نیز هرگز در این کشور فراموش نکنید چراکه بسیار طبیعی بوده و طعم خاصی دارند.
از معروفترین غذاهای ارمنی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- خوروات: غذایی تهیه شده از گوشت بره یا مرغ که به همراه پیاز و فلفل و سایر ادویهجات سرخ شده و به همراه گوجه فرهنگی و فلفل سبز سرو میشود.
- بورشت: سوپ سبزیجات است که از برگ چغندر تهیه میشود و معمولا سرخرنگ شده و به خاطر استفاده از غوره مزهای ترش دارد. بسیار شبیه آشی با همین ترکیبات در منطقه آذربایجان ایران است.
- خاش: یا همان کلهپاچه ایرانی که بسیار محبوب مردم محلی ارمنستان است و در زمستانها بیشتر سرو میشود.
- دولما: چیزی شبیه همان دلمه خودمان (توجه داشته باشیم دلمه غذایی ترکی است) که از برگ مو یا کلم تهیه میشود بدین صورت که در داخل هر برگ، سس تهیه شده از سبزیجات مختلف را میریزند و بعد برگها را جمع کرده طبخ میکنند.
- کباب ماهی ایشخان: این ماهی که مخصوص دریاچه سوان است، بسیار لذیذ بوده و طرفداران بسیاری دارد.
https://www.farang.ir
نوشته همه چیز درباره سفر به ارمنستان اولین بار در مفیدترین مطالب از بهترین سایت های فارسی . پدیدار شد.